День Свиноферми 2014 на базі ТОВ "Нива Переяславщини"

P7030013.JPG3 липня на базі ТОВ «Нива Переяславщини» відбувся другий в цьому році День свиноферми. Подія об’єднала понад 400 учасників. Серед них були представники державних органів і комерційних компаній, ЗМІ, керівники та спеціалісти свиногосподарств тощо. Традиційно організаторами свята виступили агроконсалтингова компанія «Дикун» та Асоціація свинарів України (АСУ). Наші фахівці також відвідали День Свиноферми.

Урочиста частина почалася з привітання Заступника Міністра аграрної політики Андрія Дикуна. Він подякував представникам свинарського бізнесу, які, незважаючи на складну ситуацію в країні, продовжують працювати і розвиватись. Пан Дикун загострив увагу на співпраці свинарів з Мінагрополітики. 
«Наразі міністерство планує дуже серйозні зміни. Але якщо ми ці зміни будемо робити лише в міністерстві, без тісного зв’язку з бізнесом, вони не матимуть перспективи. Сьогодні все у ваших руках. Прохання до всіх: включайтесь в роботу і давайте разом змінювати галузь і країну!», — наголосив він. 
P7030012.JPG
З вітальними словами до учасників також звертались голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра, перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський, голова Баришівської адміністрації Ніна Плис, президент Асоціації свинарів України Артур Лоза. Власник ТОВ «Нива Переяславщини» Олександр Мостіпан привітав гостей і поділився своїми думками щодо перспектив вітчизняного свинарства. «Будуючи сучасні виробництва, ми впевнено йдемо в Європу. Після відвідин експертів від ЄБРР, я вам скажу більше — ми до Європи готові», — зазначив він. 
Учасники загальної секції також мали можливість почути інформацію, яка стосувалася наріжних каменів свинарства — генетики, консалтингу і менеджменту свинокомплексу. 
P7030024.JPG

Приводом, який зібрав свинарів з усієї України, стала екскурсія на новозбудований сьомий свинокомплекс компанії. Головні технологи ТОВ «Нива Переяславщини» Андрій Клименко та Олександр Трохименко розповіли про технологічні рішення та відповіли на запитання гостей. Водночас з екскурсією тривала лекційна частина заходу, де фахівці розповідали про інструменти оптимізації виробництва. 
Учасники ласували ковбасною продукцією «Ниви Переяславщини» та смаженими кабанчиками, запеченими спеціально до свята. Традиційно захід закінчився вікториною від організаторів та спонсорів.  

Возврат к списку